Tko su kradljivci vremena učenicima KŠC-a u Travniku?

Klik za zdravlje KSC TravnikU srijedu, 1. veljače u prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku uspješno je održana prva od tri radionice za učenike prvog razreda gimnazije u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Na prvoj radionici, vršnjačka edukatorica Valentina Gluvić s učenicima je razgovarala o važnosti pravilne raspodjele slobodnog vremena, ali i njihovoj angažiranosti i uključenosti u razne izvanškolske aktivnosti, bilo da je riječ o sportskim, društvenim ili humanitarnim aktivnostima.
Nakon predstavljanja rada i djelovanja Centra za mlade Ivan Pavao II. nositelja projekta, učenici su istaknuli važnost postojanja regionalnog ureda Centra za mlade smještenog upravo u prostorijama KŠC-a u Travniku, zahvaljujući kojem imaju priliku sudjelovati u raznim projektnim aktivnostima. Neki od učenika istaknuli su da svoj talent pokazuju na sportskim terenima i sl.

Usprkos tome što njihovo slobodno vrijeme generalno izgleda dobro raspoređene, učenici prvog razreda gimnazije su detaljnije ga proučavajuci i analizirajući temu radionice zaključili da postoji mnogo kradljivaca vremena kojima (ne)svjesno dozvoljavaju da naruše njihov dnevni red i kreirane To do liste, odnosno koji im kradu neponovljivi resurs,a to je vrijeme.

radionica TravnikPodsjećanja radi, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine uspješno realizira projekt Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje koji ima za cilj okupiti učenika osnovnih i srednjih škola te kroz tri susreta s njima razgovarati o važnosti pravilne raspodjele slobodnog vremena, o ovisnostima općenito te o ovisnost o internetu. Važnost ovog projekta ogleda se kroz susret s roditeljima na kojem se predstavlja projekt i petodnevni Offline kamp, kao završnicu projekta.

Valentina Gluvić