Uspješno održana radionica o slobodnom vremenu u Zenici

Klik za zdravlje Zenica 2 KopirajU ponedjeljak, 26. veljače u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Pavao u Zenici uspješno je održana prva od tri radionice za učenike osnovne škole u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Na prvoj radionici, vršnjački edukatori Strahinja Savić i Antonio Topalović s učenicima su razgovarali o definiranju slobodnog vremena, organizaciji, ali i njihovoj angažiranosti i uključenosti u razne izvanškolske aktivnosti, bilo da je riječ o sportskim, društvenim ili humanitarnim aktivnostima.

Klik za zdravlje Zenica 1 KopirajMladi su tijekom praktične vježbe o vlastitim izborima došli do zaključka da je veliki dio slobodnog vremena utrošen na produktivne i aktivnosti važne za njihov rast i razvoj. Veliki dio sudionika je priznao da često nesvjesno svoje vrijeme utroši na aktivnosti koje po svojoj prirodi nisu dobre kao što su gledanje televizije, igranje video igrica i sl., ali da te aktivnosti nisu tako učestale te da ih uglavnom izbjegavaju.

U drugom dijelu radionice sudionici su imali priliku sudjelovati u debati na temu odgovornosti organizacije slobodnog vremena, pripada li ona isključivo nama ili o aktivnostima odlučuju i naši roditelji. Sudionici su iznijeli zanimljive argumente te potkrijepili vlastitim primjerima koji su odgovarali ovoj debati.

Radionica je upotpunjena zanimljivim igricama te su sudionici izrazili zadovoljstvo što su imali priliku sudjelovati u ovoj radionici saznavši ponešto o slobodnom vremenu te samostalnoj organizaciji istog.

Antonio Topalović