Učenici Srednje stukovne škole u Orašju u borbi protiv ovisnosti

Radionica u Orasju 2 KopirajU utorak, 20. ožujka 2018. godine u Srednjoj strukovnoj školi Orašje održana je radionica na temu Slobodno vrijeme. Naime, to je prva radionica u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladihKlik za zdravlje koju su vodili Antonio Topalović i Adriana Drljepan, vršnjački edukatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Prva radionica je osmišljena s ciljem upoznavanja mladih s nekvalitetnim provođenjem slobodnog vremena kao jednim od uzroka mnogih ovisnosti i mogućnosti kvalitetno iskorištenog i isplaniranog slobodnog vremena. S mladima je na početku definirano slobodno vrijeme, te su podijeljeni u skupine raspravljali o uzrocima nekvalitetnog provođenja slobodnog vremena, „kradljivcima“ slobodnog vremena te tražili rješenja za uočene probleme. Nakon toga je uslijedilo izlaganje po grupama i zajednička evaluacija.

Radionica u Orasju 1 KopirajNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom se zahvaljuje Upravi škole na toploj dobrodošlici i želji za ponovnom suradnjom na projektu Prevencije ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje.

Adriana Drljepan