Molitva u duhu Taize-a održana u NCM „Ivan Pavao II“

P1260705U razdoblju od 19. do 22. travnja brat Richard iz zajednice Taize u Francuskoj, posjetio je Sarajevo i NCM Ivan Pavao II. U sklopu svog posjeta, brat Richard je održao predavanje o zajednici Taize studentima na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a u petak 19. travnja predvodio je molitvu u duhu Taize-a, u kapelici sv.Ivana Pavla II, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Na molitvi je bilo prisutno oko 20 mladih, vršnjačkih edukatora i volontera pri projektu Koračajmo zajedno, bogoslova s Katoličkog bogoslovnog fakulteta, te mladih iz Sarajeva koji su prethodnih godina posjećivali Taize. Po završetku molitve, mladi su imali priliku razgovarati s bratom Richardom o zajednici Taize te njihovim iskustvima koje su doživjeli na susretima ovoga tipa.
U subotu 20. travnja brat Richard je posjetio i Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski gdje se susreo s voditeljem Centra, pravoslavnim svećenikom Mladenom Drobnjakom i volonterima koji su ga upoznali s aktivnostima koje realiziraju te suradnji s NCM Ivan Pavao II.
Nakon posjeta Sarajevu brat Richard će posjetiti Mostar, gdje će u ponedjeljak 23. travnja održati molitvu sa mladima.

P1260706

N.M.