Učenici iz Fojnice spremni raditi na prevenciji ovisnosti!

KLIK 2 informacije CopyU ponedjeljak, 22. travnja u prostorijama osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gojevići- Fojnica, u područnom odjeljenju u Fojnici, uspješno je održana prva radionica u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje na temu Slobodno vrijeme.

Na radionici koju su vodili vršnjački edukatori Doris Bakula i Zvonko Zlović za učenike osmog razreda, na zanimljiv i interaktivan način, učenici su imali priliku kroz diskusiju, vježbe i igre razgovarati o važnosti uspješnog korištenja slobodnog vremena, o stvarima koje najčešće kradu slobodno vrijeme kod mladih ljude, te načinima kako ih izbjeći. Da je slobodno vrijeme važan čimbenik u odrastanju mladih, složili su se učenici iz Fojnice koji su kazali kako mladima nedostaje izvanškolskih aktivnosti kojima bi mogli obogatiti svoje slobodno vrijeme, te kako su zahvalni prilici da kroz ovakav i slične projekte mogu raditi na svojoj dodatnoj edukaciji i osnaživanju.

Ovom prilikom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje se upravi škole i učenicima osmog razreda na otvorenosti i susretljivosti, te se raduje ponovnoj suradnji na projektu Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje s ciljem zajedničkog rada na prevenciji istih.

Zvonko Zlović