Mladi iz Travnika predstavili pozitivne i negativne strane interneta

tranik klikJoš jedna radionica u sklopu projekta Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje uspješno je održana u četvrtak, 26. travnja u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku. Kroz radionicu na temu Općenito o ovisnostima i internet ovisnost koju su vodile vršnjačke edukatorice Nikolina Karivan i Franka Miloloža s učenicima su razgovarale o pozitivnim i negativnim stranama interneta, njegovim prednostima i nedostacima, te psihološkim znakovima i simptomima ovisnosti o internetu.

Kroz zanimljivu i sadržajnu radionicu ispunjenu radom u skupinama, učenici su razgovarali i o navikama i iskustvima učenika o korištenju računala, razlozima zbog čega većinu slobodnog vremena provode na istom i slično. Posebnost radionice bila je i prezentacija grupnih zadataka, gdje su učenici predstavili pozitivne stvari svakodnevnog korištenja interneta, te negativne stvari s kojima se svatko od njih može suočiti prilikom korištenja interneta.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom zahvaljuje Upravi Katoličkog školskog centra Petar Barabić na otvorenosti i suradnji.

Nikolina Karivan