Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

008 majka medjugorskaUnutar dogmatske konstitucije o Crkvi Lumen gentium (VII. poglavlje br. 52-69), II. vatikasnkog sabora, se najopširije govori o Blaženoj Djevici Mariji. Nekoliko je bilo nacrta za govor o Mariji, ali se ipak većina složila da se treba govoriti o Mariji unutar dokumenta o Crkvi.

Sabor govori o mjestu i ulozi Marije u otajstvu Krista i Crkve. Posljednja smjernica sabora jest želja za opreznošću, kako teologiji tako i propovijedanju o Mariji, da se u promatranju posebnog dostojanstva Bogorodice brižljivo čuva od svakog krivog pretjerivanja, te se vjernike općenito potiče na sinovsku ljubav prema svojoj Majci i na nasljedovanje njezinih kreposti. Stvarnost Marijine uloge u povijesti spasenja se iščitava iz Svetog Pisma, od najave u Starom zavjetu (Post 3; Iz 7) te u objavi Novoga zavjeta (posebno iz Lk, Iv i Dj). Blažena Djevica Marija je na poseban način sudjelovala u Spasiteljevu djelu.

Navedeni dokument, a i sve dokumente II. vatikanskog sabora, možete pogledati na ovoj stranici: ovdje

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u ponedjeljak, 15. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za iskorijenje psovke koja truje vjerničko srce i vjerničko zajedništvo.