Uspješno završen ciklus radionica u sklopu projekta Klik za zdravlje u Travniku

radionica ksc travnikU četvrtak, 17. svibnja u prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku za učenike osnovne i srednje škole uspješno je održana treća radionica u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.
Posljednju, treću radionicu u sklopu projekta vodili su Josip Milanović, projekt koordinator i Valentina Gluvić, projekt asistentica koji su s učenicima napravili kratki rezime s prethodno održane dvije radionice na kojima se razgovaralo o važnosti i značaju kvalitetnog korištenja slobodnog vremena, ali i ovisnostima općenito s najvećim naglaskom na ovisnosti o internetu.

Učenicima je također predstavljen i ljetni Offline kamp koji će se kao završnica projekta održati od 2. do 6. srpnja u župi sv. Ane u Radunicama.
Da je projekt Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje značajan projekt, kazali su mladi iz Travnika koji su naglasili da prevencija ovisnosti uključuje skup mjera i postupaka usmjerenih ranom otkrivanju znakova koji upućuju na elemente ovisničkog ponašanja i osmišljavanje osnaživanja kapaciteta pojedinaca, njihovih obitelji te stručnih osoba. Važnost slobodnog vremena za mladog čovjeka jeste u tome što se upravo tada, kada su mladi oslobođeni pritisaka obveza, razvijaju njihovi interesi, na kraju su kazali učenici.

radionica klik ksc travnikOsim radionica s učenicima, krajem svibnja bit će održan i susret s roditeljima učenika Katoličkog školskog centra Petar Barbarić kojima će se predstaviti projekt i način realizacije, te ljetni Offline kamp.
Ovom prilikom zahvaljujemo Upravi škole Katoličkog školskog centra Petar Barbarić na otvorenosti i susretljivost na realizaciju ovog značajnog projekta.

Josip Milanović