Važna obavijest: Organiziran prijevoz za Dan mladih u Komušini

Vazna obavijest za KOmsuinuDo početka proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije ostalo je još četiri dana, kada će Gospino svetište u Komušini biti domaćin 47. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Ovogodišnja proslava 47. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije koja će se održati pod geslom Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga (Lk 1,30) okupit će mlade iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije koji će uživati u bogatom i sadržajnom programu koji su pripremili djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., organizatora proslave Dana mladih.

Kako bismo ponudili što većem broju mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije mogućnost odlaska na Dan mladih, Centar za mlade Ivan Pavao II. organizira prijevoz za sve zainteresirane mlade iz Sarajeva u petak, 25. svibnja.
Ovom prilikom pozivamo sve mlade iz Sarajevskog, Kreševskog, Travničkog i Žepačkog dekanata koji žele sudjelovati na programu u petak (sv. misa, radionice, klanjanje) da se prijave do srijede, 23. svibnja putem e-maila: josip.ncm@gmail.com ili putem kontakt telefona: +387 33 766 225.

Polazak autobusa je u 12 sati ispred Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.rtava fašizma). Mladima je osiguran smještaj i obroci, no svi prijavljeni mladi moraju sa sobom ponijeti vreću za spavanje i podmetače. Broj mjesta je ograničen, zato požurite s prijavom!

Podsjećamo Vas, program Dana mladih započinje u petak, 25. svibnja, sv. misom koju će predvoditi Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup a koju će animirati zbor mladih Spes iz Žepča. Nakon sv. mise uslijedit će radionice za mlade gdje će mladi imati priliku upoznati sa ženama iz Biblije i njihovim osobinama. Cilj radionice je svakako razgovarati s mladima o tome je li žena baš uvijek bila značajna za društvo kao danas, je li bila jednaka muškarcu i sl. Nakon radionica uslijedit će kratka parlaonica te klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom koje će glazbeno animirati također zbor mladih Spes iz Žepča.

Kao ranijih godina, program u subotu 26. svibnja započet će pokorničkim bogoslužjem, prilikom za sv. Ispovijed, te procesijom na brdo Kondžilo gdje će biti održano Euharistijsko slavlje nakon čega će biti upriličen zabavan program za mlade, tj. Olimpijske igre.
Cijena povratne karte iznosi 10 KM.

Josip Milanović