Naša volonterska godina u BiH

valeria lars3U ponedjeljak, 21. svibnja, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II, u sklopu druženja katoličkih studenata iz Udruge EMAUS, međunarodni volonteri na razmjeni u Sarajevu, Lars Böttger i Valeria Garré su pričali o svom iskustvu volontiranja u BiH.

Nešto je manje od godinu dana otkako su Valeria i Lars u Sarajevu. Priznaju kako im na početku nije baš bilo jednostavno naviknuti se na klimu, mentalitet, hranu i sasvim nepoznat jezik. Međutim, uz podršku kolega i prijatelja koje su stekli za vrijeme svoje volonterske službe, sve je postalo lakše i ugodnije.

Osim boravka u Sarajevu, volonteri su imali priliku posjetiti i brojna druga mjesta u regiji čemu svjedoče predivne fotografije koje su studenti imali priliku vidjeti na ovom druženju s volonterima.

Valeria sudjeluje u programu razmjene volontera Caschi bianchi koji se već drugu godinu ostvaruje u Centru za mlade Ivan Pavao II u suradnji s talijanskom organizacijom Caritas Italiana.

Lars je na razmjenu došao u sklopu partnerstva koje postoji više od 20 godina između biskupije Limburg iz Njemačke i Vrhbosanske nadbiskupije.
Ukoliko želite saznati kako možete i sami ostvariti međunarodno iskustvo kroz volonterske razmjene pišite na mail minja.ncm@gmail.com ili pozovite telefon +38733766226.

volonterska vecerMinja Todorović