Učenici KŠC Sarajevo slušali o važnosti ekoturizma

20987729 10155767987127342 1134225160 nU ponedjeljak, 21.svibnja u prostorijama Katoličkog školskog Centra sv. Josip u Sarajevu održana je četvrta radionica projekta za mlade u sklopu projekta INSIDE! za učenike drugog razreda gimnazije.
Na samom početku, nazočne učenike pozdravio je Igor Stanišić, vršnjački edukator koji je prezentaciju projekta započeo projekcijom kratkog videa o INSIDE! projektu u kojem su prikazane sve realizirane aktivnosti prošle godine, kao i razmjena mladih iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Italije.

U nastavku radionice mladima su predstavljene aktivnosti koje se realiziraju u drugoj godini, ali se i razgovaralo o važnosti zaštite okoliša, ekoturizma i njegovoj održivosti, ali i ohrabrio i motivirao mlade da budu što aktivniji u svojim lokalnim zajednicama, kroz promociju ekoturizma.

Projekt INSIDE! kojeg realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Ambasadorima mira iz Albanije i Caritasom Italiana iz Italije, a sve uz podršku Europske unije kroz program Erasmus+ već drugu godina zaredom okuplja učenike širom Bosne i Hercegovine koji sudjeluju na radionicama kako bi se upoznali s važnošću očuvanja okoliša.