Fojnica: još jedna radionica za učenike u okviru projekta “Klik za zdravlje”

Fojnica Klik 1U ponedjeljak, 21. svibnja u sklopu projekta Klik za zdravlje, održana je radionica učenicima O.Š. Ivan Goran Kovačić u Fojnici. Već za vrijeme održavanja radionice moglo se prepoznati kako mladi ljudi imaju mnogo toga za reći, kao i to da su otvoreni za razgovarati o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Kroz zanimljive radionice mladima se pruža mogućnost na trenutak „odmaknuti“ se od svoje svakodnevice, razgovarati s edukatorima te kroz kreativan saržaj dopuniti svoje znanje aktivnim sudjelovanjem. Tema radionice Općenito o ovisnostima i internet ovisnosti pokazala se uspješnom, a s učenicima se razgovaralo o prednostima i nedostacima interneta, ali i simptomima ovisnosti o internetu. Vršnjačka edukatorica Nikolina Karivan i projekt asistentica Valentina Gluvić, kroz zanimljive aktivnosti, učenicima su predstavile navedenu temu, a oni su imali priliku učiti o tome što je ovisnost, navesti podjele te diskutirati o potisnutim problemima i uzrocima. Indirektnim pristupom moglo se prepoznati koliko u prosjeku provode svoje slobodno vrijeme na društvenim mrežama, te posvijestiti im vrijednost i dragocjenost života bez prekomjernog korištenja društvenih mreža.
Cilj radionice je upravo nastojanje da se kroz interaktivni razgovor upoznaju s navikavama i iskustvima učenika u korištenju računala. Kroz takav pristup želi se također podići svijest o lošim stranama interneta, te pružiti način reduciranog korištenja društvenih mreža.
Nikolina Karivan