KŠC Travnik: Ekoturizam kao prilika za upoznavanje sebe u susretu s prirodom

ksc inside ekoturizamU srijedu, 23.svibnja u prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku za učenike srednje škole održana je radionica u okviru projekta INSIDE!.

Radionicu su vodili vršnjački edukatori Mateo Bunjevac i Ružica Marković, koji su ukratko objasnili da projekt INSIDE! promiče rad i socijalnu uključenost mladih iz BiH, Albanije i Italije. U interaktivnoj radionici govorilo se također o tome kako se ovaj projekt usredotočuje na kreativnu ponovnu uporabu prostora i zaštitu okoliša.
Tema radionice je bila Ekoturizam, gdje su učenici, ali i voditelji radionice govorili o svojim iskustvima upoznavanja i posjećivanja prirodnih bogatstava  Bosne i Hercegovine. U konačnici su se jednoglasno mogli složiti da ekoturizam pruža čovjeku mogućnost da kroz upoznavanje prirode istražuje sebe, svoje granice i mogućnosti.
ksc inside ekoturizam 2U okviru projekta, prošle godine održane su 4 kampanje, a dvogodišnje djelovanje projekta završava se ove godine putovanjem u Albaniju u trajanju od 10 dana, gdje će se skupiti mladi iz Sarajeva, Albanije i Italije u periodu od 6. kolovoza do 16. kolovoza 2018.godine.
Počni od onoga što je nužno, zatim čini što je moguće, i najednom ćeš činiti nemoguće.– sv. Franjo Asiški, zaštitnik ekologije