Gojevići/Fojnica: učenici razgovarali o ovisnosti o Internetu

klik fojnica 2Dana 23.svibnja 2018. godine je održana radionica u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gojevićima pod nazivom Općenito o ovisnostima i internet ovisnosti u sklopu projekta Klik za zdravlje.

Učenici osmog razreda su bili upoznati s tematikom budući da su i sami korisnici društvenih mreža. Kako je ova radionica drugačija od uobičajene nastave, učenici su pokazali interes i aktivno sudjelovali u diskusiji. Edukatorice Ana-Marija Knežević i Sonja Vidović su učenicima predstavile temu, a učenici su kroz grupni rad sami predstavili pozitivne i negativne osobine korištenja interneta. Kroz kreativan način smo doznali koliko vremena učenici provedu na internetu i koji sadržaji im najviše okupiraju pozornost. Pokazalo se da su u određenoj mjeri svjesni prednosti i mana interneta, što su potkrijepili vlastitim primjerima.
Kao zaključak smo ponudili mjere opreza prilikom korištenja društvenih mreža, predložili njihovo reduciranje i dali prijedloge za različite edukativne primjene interneta.
Ovom prilikom se zahvaljujemo djelatnicima i upravi škole na pozivu i susretljivosti za realizaciju projekta.

Sonja Vidović