Širiti optimizam i pozitivnu energiju kroz projekt Klik za zdravlje

susret s roditeljimaU srijedu, 06. lipnja u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Pavao u Zenici uspješno je održan susret s roditeljima učenika osnovne i srednje škole koji su u protekloj školskoj godini sudjelovali na radionicama u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Na samome početku radionice, nazočne je pozdravila Marijana Baković- Mlačo, psihologinja, nakon čega se se roditeljima predstavili i Filipa Lončar, projekt asistentica i Josip Milanović, projekt koordinator. Na samom početku susreta roditeljima je predstavljen Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kao nositelj projekta koji svih deset godina postojanja radi na promoviranju zdravih stilova života i rada na prevenciji mladih kroz razne projekte i programa.

Također s roditeljima se razgovaralo o velikom istraživanju Centra za mlade, na osnovih čijih rezultata je nastao projekt Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, te načinom realizacije istog. Najveći fokus susreta posvećen je predstavljanju Offline kampa za mlade, gdje se s roditeljima razgovaralo o aktivnostima i sadržaju petodnevnog kampa, koji je poseban po tome što djeca nemaju pristup svojim mobilnim uređajima i internetu tijekom trajanja kampa.

roditelji u zeniciDa je ovo značajan program i projekt za mlade širom Bosne i Hercegovine, potvrdilo je i 25 roditelja koliko ih je bilo nazočno na radionici istaknuvši kako u Centar za mlade radi posebne i značajne programe za mlade, te kako u današnje vrijeme beznađa i loših vijesti, širiti optimizam i pozitivnu energiju je od neizmjernog značaja, što će kamp koji slijedi svakako doprinijeti da se djeca razviju u dobre, otvorene i sposobne ljude, kazali su nam roditelji.
Offline kamp započinje 2. i traje do 6. lipnja kada će se okupiti 50 učenika osnovnih i srednjih škola s područja cijele Bosne i Hercegovine.

Josip Milanović