Dječje ljeto u župi Radunice

Radunice djecje ljeto29Ove godine po četvrti puta župa Radunica organizira za svu djecu iz Župe i okolnih mjesta Dječje ljeto. Vrijeme je više odgovaralo jeseni, no ipak je bilo lijepo i zabavno. Animatori su pripremili različite sadržaje za djecu. Najprije su ih okupili u 10 sati na molitvu. Potom su ih razvrstali po grupama.

Dok su jedni bili na kreativnoj radionici, drugi su učili novu pjesmu, plesali i uvježbavali koreografiju na pjesmu – Himnu mladih za dolazak pape Franje u Sarajevo “Stopama mira“. Nakon zajedničkog ručka su zajedno pogledali crtani film Ferdinand o velikom biku nježnog srca. Film govori o prijateljstvu i druženju, što je potaklo i djecu na usvajanje istih ideja.

Radunice djecje ljeto26Nakon filma je uslijedila vesela igra Misionara, u kojoj su sudjelovali svi, lijepo se istrčali i igrali se zabavljajući. U petak je drugi dan Dječjeg ljeta.

Završetak je predviđen za nedjelju, 1. srpnja, sa zajedničkom roštiljadom za sve župljane. Za tu prigodu priprema se i posebni program zabavno kulturnog sadržaja, s raznim iznenađenjima. Prošlogodišnje zabavno veče je ostavilo jako pozitivne tragove i na izvođače i publiku.

Ovom prilikom zahvaljujemo i Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji je najprije educirao i odgojio animatore koji mogu raditi u župi s djecom, a dodatno kroz male projekte daje novčanu potporu upravo radu s mladima u župi.

Radunice djecje ljeto27Pohvale i animatora Župe za njihov samozatajni i kvalitetni rad s najmlađima.

Ilija Orkić