Mladi iz socijalne misije „Diakonia“ Moldavija u studijskoj posjeti NCM Ivan Pavao II

P1290005 KopirajU periodu od 23. do 30. lipnja grupa volontera iz Moldavije, aktivnih pri socijalnoj misiji Diakonia Mitropolije Basarabie u saradnji s Caritasom Ambrosiana iz Italije, posjetili su Bosnu i Hercegovinu te su u sklopu ove studijske posjete dio planiranih aktivnosti imali i u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II

Tijekom svog boravka u Centru za mlade, mladi iz Moldavije su se upoznali s programima koje Centar realizira, te su im predstavljeni kapaciteti zgrade, kao i sam način realizacije različitih sadržaja s mladima.

Za mlade iz Moldavije je bilo značajno upoznati se s međureligijskim projektima koje Centar realizira, te su tako imali priliku posjetiti i Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske, partnera na različitim aktivnostima.

Koliko je značajan aktivizam mladih za jednu lokalnu zajednicu, mladi su imali priliku slušati na radionici koja je organizirana za ove volontere.

Posebno druženje za volontere je organizirano u sklopu interkulturne večeri gdje su mladi iz Moldavije i BiH, predstavili tradicionalnu hranu, muziku i ples, te upoznali različite običaje iz zemalja iz kojih dolaze.

Posjeta je završena s mnogo pozitivnih utisaka, te su predloženi načini buduće suradnje s NCM Ivan Pavao II.

Posjeta Pravoslavnom centru Kopiraj