Mladima iz Mostara predstavljena akcija 72 sata bez kompromisa

Mladi u MostaruU srijedu, 29. kolovoza, u Župi svetog Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru održana je radionica u sklopu projekta Škola volonterizma čiji je nositelj Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Tijekom radionice, mladima su djelatnici Centra za mlade, Josip Milanović i Valentina Gluvić predstavili volonterizam i važnost volonterskog djelovanja i uključivanja kroz osobne životne primjere za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja i tijekom studija.

Budući da su mladi iz ove župe itekako aktivni u radu i razvoju župne zajednice kroz organizaciju mnogih župnih aktivnosti, sudionici radionice aktivno su sudjelovali u radionici gdje su podijelili svoja iskustva s voditeljima bazirajući se najviše na razne humanitarne akcije, ali i organizaciju ljetnih kampova za djecu. S mladima se razgovaralo o prednostima volonterskog djelovanja za zajednicu i društvo s naglaskom na razvoj i izgradnju svakog pojedinca, tj. volontera gdje se u konačnici utvrdilo kako je volonterizam djelatnost u kojoj posvećujemo svoju ljubav i vrijeme drugome, bez da očekujemo zauzvrat neku materijalnu dobit, gdje se u konačnici vodimo poznatom izrekom Ono smo što dajemo drugima.

Radionica za mlade u MostaruU drugom dijelu radionice, mladima je predstavljena velika volonterska akcija 72 sata bez kompromisa koja će se realizirati u razdoblju od 27. do 30. rujna ove godine. Koordinator akcije, Josip Milanović, upoznao je mlade s ciljevima akcije te aktivnostima koje ona sadrži. Predstavio je i projekte koji su realizirani u mnogim župama Vrhbosanske nadbiskupije tijekom održavanja prethodne akcije 2016. godine. S mladima je razgovarao o potencijalnim aktivnostima koje bi se mogle realizirati zajedničkim 72-satnim djelovanjem mladih u Mostaru krajem rujna, u vrijeme održavanja akcije.

Posebno nam je drago što je ovaj projekt predstavljen mladima Mostarske biskupije te se iskreno radujemo budućim aktivnostima u suradnji s ovom župom, počevši od pete volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, a prve na jugu naše države.

Ovim putem zahvaljujemo se župniku, kapelanu i mladima Župe svetog Ivana Apostola i Evanđelista na pozivu za održavanje radionice te srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Valentina Gluvić