Mladima iz organizacije Rete Progetto pace predstavljen projekt Koračajmo zajedno

Italijani KZU srijedu 26. rujna, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je radionica o nadilaženju predrasuda koju su vodili vršnjački edukatori Renata Glavinka i Strahinja Savić. Radionica je održana s grupom studenata iz organizacije Rete Progetto pace iz Italije, koji su u studijskom posjetu u Bosni i Hercegovini.
Koordinatori projekta Nadežda Mojsilović i Alija Gušić su na početku radionice mladima iz Italije predstavili projekt Koračajmo zajedno i aktivnosti koje se realiziraju u okviru njega. Nakon predstavljanja projekta, uslijedila je interaktivna radionica, u kojoj su sudionici slušali o načinu rada s mladima u Bosni i Hercegovini, a takođe su i sami bili dio ovog procesa učenja. Svoje iskustvo u radu kroz međureligijski projekt podijelili su vršnjački edukatori.
Na kraju radionice volonteri iz organizacije Rete Proggeto pace su predstavili svoje aktivnosti kroz video prezentaciju te podijelili svoja iskustva o radu na polju međureligijskog dijaloga.