Započeo novi ciklus radionica u okviru projekta “Koračajmo zajedno”

ksc sarajevoU proteklom razdoblju, kroz međureligijski i interetnički projekt Koračajmo zajedno, vršnjački edukatori su održali 12 radionica u suradnji sa školama: Katolički školski centar Sv. Josip u Sarajevu, Katolički školski centar Sv. Pavao u Zenici, Katolički školski centar Petar Barbarić u Travniku, Mješovita srednja škola Travnik, Srednjoškolski centar Istočna Ilidža i Srednja škola 28.Juni u Istočnom Sarajevu, Srednjoškoslki centar Foča u Foči . Pored navedenih škola, ciklus radionica je započeo i pri redovitim susretima Franjevačke mladeži u Sivši.

Vršnjački edukatori su s mladima razgovarali na temu Govor mržnje na internetu, te na koji način mogu reagirati u cilju sprječavanja i širenja govora mržnje. Osim navedenog na radionicama su predstavljeni vjerski običaji u islamu, pravoslavlju i katoličanstvu.
Do kraja školske godine, sudionici radionica će sudjelovati na studijskom putovanju u Bosni i Hercegovini i Srbiji, gdje će imati priliku susresti vršnjake iz drugih mjesta, družiti se s njima i upoznati bogatstva kulturne raznolikosti svoje zemlje, ali i regiona.
Projekt Koračajmo zajedno realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, koji ima za cilj potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti u BiH da razvijaju osjećaj odgovornosti prema vlastitoj zemlji i otkrivaju bogatstvo različitosti unutar nje, kroz razbijanje predrasuda i međusobno upoznavanje, kako bi zajedno doprinijeli izgradnji kulture mira i bolje budućnosti.

Radionica Istocno Sarajevo 24.02. Kopiraj

Nadežda Mojsilović