Mladi volonteri iz Jelaha uredili dvorište Opće bolnice Tešanj

Danas, 28. rujna, grupa od deset mladih volontera iz župe Jelah odlučila je posvetiti svoje vrijeme i energiju poboljšanju okruženja Opće bolnice Tešanj. Ova akcija dio je volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, koji potiče mlade da se aktivno uključe u volonterske aktivnosti i doprinos zajednici. Volonteri su se okupili u jutarnjim satima, spremni za rad i s velikim entuzijazmom. Njihov cilj bio je urediti dvorište bolnice, koje je u proteklom razdoblju zahtijevalo pažnju i obnovu. S motikama, grabljama i drugim alatima, mladi su se odmah uhvatili u koštac s izazovima koje su im postavili.

Tijekom dana, volonteri su čistili dvorište od otpada, rezali su drveće i grmlje te sadili nove biljke koje će uljepšati prostor. S obzirom na to da bolnica služi kao mjesto oporavka za mnoge pacijente, mladi su bili motivirani stvoriti ugodnije i ljepše okruženje koje će doprinositi općem blagostanju bolesnika i njihovih obitelji. Mladi volonteri iz župe Jelah istaknuli su koliko im je važno doprinositi svojoj zajednici i pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Njihova posvećenost i energija ostavili su pozitivan dojam ne samo na njih same, već i na osoblje bolnice, koje ih je srdačno dočekalo i zahvalilo im na trudu.

Na kraju dana, dvorište Opće bolnice Tešanj izgledalo je značajno bolje, a mladi su otišli s osjećajem ispunjenosti i ponosa zbog onoga što su postigli. Ova volonterska akcija ne samo da je doprinijela fizičkom izgledu bolnice, već je i dodatno ojačala duh zajedništva među mladima iz Jelah, pokazujući koliko je važno raditi zajedno za bolje sutra.

Tijekom razgovora s volonterima, svi su se složili da će nastaviti s ovakvim aktivnostima i u budućnosti, jer su svjesni koliko je važno pružiti podršku i pomoći onima koji su u potrebi. Ova akcija je samo jedan od mnogih koraka ka izgradnji bolje i humanije zajednice.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa