Mladi iz Travnika neumorni u beskompromisnom volontiranju

Travnik trecidan 72 2Mladi volonteri iz Travnika još uvijek beskompromisno volontiraju, a svoje aktivnosti su započeli još u četvrtak kada su učenici zajedno sa profesorima KŠC-a Petar Barbarić pokrenuli razne ekološke, humanitarne i obrazovne aktivnosti.

Jučer i danas volonteri su nastavili sa prikupljanjem namirnica za Merhamet i Caritas koje će po završetku akcije biti podijeljena korisnicima ovih organizacija. Jedna skupina mladih je aktivno radila i uređivala prostor farme koja se nalazi u sklopu Nadbiskupijskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku, ali i hranili životinje pokazujući i kroz taj zanimljiv način beskompromisno volontiranje. Iako danas službeno završavaju s izradom plakata o procesu recikliranja, mladi će realizaciju istih nastaviti i narednih dana dok ne završe sve štu su planirali.

Travnik trecidan 72 1Po završetku današnjih aktivnosti, svi volonteri će se skupiti u auli KŠC-a Petar Barbarić gdje će svaka grupa imati kratku prezentaciju i na taj način predstaviti sve što su radili proteklih dana te obogatiti jedni druge svojim iskustvom i novim idejama. Dan će završiti druženjem uz roštilj, razmjenjujući pozitivna događanja kroz protekla tri dana. Zahvaljujemo upravi škole, njihovom voditelju Alenu Gudalu, i svim profesorima i mladima koji su se uključili u 72 sata volontiranja, a sve za izgradnju sebe kroz pomoć drugima.