Bogat sadržaj drugog dana interetničkog kampa u Mostaru

KZ kamp 2 danDrugi dan interetničkog kampa u Mostaru, obilježilo je predavanje o upoznavanju odlika Bosne i Hercegovine. Kroz interakciju s Goranom Markovićem, profesorom geografije u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, mladi su imali priliku učiti o prirodnim i društvenim vrijednostima njihove zemlje te otkrivati potencijale koje Bosna i Hercegovina krije.

Udruzenje 2Po završetku predavanja, upriličene su kreativne radionice u Udruženju Vedri osmijeh, gdje su sudionici, podijeljeni u skupine, radili na izradi dekorativnih predmeta tehnikom dekupaž, pripremi svadbenih pozivnica te uređivanju staklenika ovog Udruženja. Na samom početku, sudionike je pozdravilila Danijela Kegelj, suosnivačica Udruge koja je predstavila najprije razlog nastanka Udruge te aktivnosti koje se realiziraju s djecom s poteškoćama u razvoju. Sudionici su uz kreativne radionice imali priliku provesti vrijeme s djecom s poteškoćama u razvoju koji su korisnici ovog Udruženja te porazgovarati s njima.

Radionica AminaVečernje sate obilježile su ciklične radionice koje su vodili vršnjački edukatori projekta Koračajmo zajedno Amina Čolaković, Stefan Terzić i Strahinja Savić. Radionice su imale za cilj, kroz različite vježbe, posvijestiti sudionicima različitosti koje postoje među ljudima, kao i važnost zajedničke suradnje i timskog rada kako bi se postigao zajednički cilj.

 Marija Puljić